Maribor

Oblačno Humidity: 84%
16°C
PETEK
11°C / 16°C
SOBOTA
7°C / 13°C
NEDELJA
7°C / 15°C
PONEDELJEK
7°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
8°C / 9°C
ČETRTEK
5°C / 14°C

Iščeta se naj prostovoljec in naj mentor prostovoljstva v Mestni občini Koper

Slovenska filantropija je v sodelovanju z Mestno občino Koper včeraj objavila javni natečaj Naj prostovoljec v Mestni občini Koper 2023, v okviru katerega bo iskala najbolj aktivno prostovoljko oz. prostovoljca in najbolj zaslužno mentorico oz. mentorja prostovoljcev v zadnjih treh letih.

Iščeta se naj prostovoljec in naj mentor prostovoljstva v Mestni občini Koper

Mestna občina Koper in Slovenska filantropija sta lani prvič pripravili izbor naj prostovoljca v Mestni občini Koper, priznanje za naj prostovoljko v starosti med 30 in 65 let je lani prejela Marija Colja, naj prostovoljec v kategoriji nad 65 let je postal Drago Verlič, posebno priznanje pa je šlo v roke Ani Krečar.

Tudi z letošnjim javnim natečajem želita organizatorja podeliti priznanja tistim posameznikom, ki s svojim prostovoljskim delom pripomorejo k večji kakovosti življenja občankam in občanom, pa tudi k razvoju in spodbujanju prostovoljstva v Mestni občini Koper. Prostovoljsko delo je delo, ki ga posameznik opravlja v dobro drugih ali v splošno korist, po svoji svobodni volji, brez pričakovanja plačila in neposrednih ali posrednih materialnih koristi zase. Poleg tega želita izpostaviti tiste posameznike, ki v organizacijah skrbijo za prostovoljstvo, ustvarjajo pogoje za delo prostovoljcev in jih pri tem podpirajo – kot mentorji, koordinatorji, organizatorji ali vodje skupin prostovoljcev.

Podelitev priznanj bo potekala na osrednjem dogodku Naj prostovoljec v Mestni občini Koper 2023, ki bo v drugi polovici meseca novembra. Več informacij o javnem natečaju Naj prostovoljec v Mestni občini Koper 2023 najdete na povezavi, predloge pa lahko oddate do ponedeljka, 16. oktobra.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.