Maribor

Oblačno Humidity: 89%
16°C
PETEK
11°C / 17°C
SOBOTA
9°C / 14°C
NEDELJA
7°C / 17°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
8°C / 16°C
SREDA
8°C / 13°C
ČETRTEK
6°C / 14°C

Obilno deževje povzročalo številne nevšečnosti tudi na jugovzhodu države

Obilno deževje, ki je v sredo zvečer in ponoči zajelo državo, je povzročilo kar nekaj nevšečnosti tudi na jugovzhodu države. V Loki v Črnomlju je meteorna voda zalivala športno dvorano, v Družinski vasi v občini Šmarješke Toplice je narasli potok ogrožal gostinski lokal. Gasilci so morali črpati vodo iz več hiš.

Obilno deževje povzročalo številne nevšečnosti tudi na jugovzhodu države

V Loki v Črnomlju je meteorna voda zalivala športno dvorano pri tamkajšnji srednji šoli. Vodo so izčrpali in posesali črnomaljski gasilci, očistili so jaške in telovadnico zavarovali pred ponovnim vdorom vode.

V Družinski vasi v občini Šmarješke Toplice je narasli potok ogrožal gostinski lokal. Objekt so gasilci zaščitili s protipoplavnimi vrečami.

Meteorna voda in podtalnica sta zalili kletne prostore več hiš in drugih objektov v Šmarjeti, Dolnji Stari vasi pri Škocjanu, Praprečah in Gradišču pri Šentjerneju.

V Velikih Brusnicah v občini Novo mesto je voda iz naraslega potoka ogrožala stanovanjski hiši, v Čadražah v občini Šentjernej pa je narasli potok poplavil stanovanjsko hišo.

Na Mencingerjevi ulici v Krškem so gasilci s folijo prekrili del ostrešja stanovanjske hiše in s tem preprečili nadaljnje zamakanje. V naselju Brezje pri Raki v občini Krško pa je meteorna voda zalila del prostorov v stanovanjski hiši.

Danes se bo dež znova razširil nad vso Slovenijo in se popoldne znova okrepil. Za jugovzhodni del države je Agencija RS za okolje izdala oranžni alarm. Zaradi vetra je izdala oranžni alarm tudi za Primorsko, kjer bo pihala močna burja, ki bo v sunkih presegala hitrost 120 kilometrov na uro. V petek bo občasno še deževalo, burja bo slabela.

Zaradi ponovne okrepitve padavin se bo naraščanje vodotokov nadaljevalo. Krka bo čez dan začela poplavljati, poplavljene površine vzdolž njenega toka se bodo v petek še povečevale. Narašča tudi Kolpa.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.