Maribor

Oblačno Humidity: 89%
16°C
PETEK
11°C / 17°C
SOBOTA
9°C / 14°C
NEDELJA
7°C / 17°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
8°C / 16°C
SREDA
8°C / 13°C
ČETRTEK
6°C / 14°C

Sredino deževje po prvih podatkih ni povzročilo večjih težav na Goriškem in v Posočju

Obilno sredino deževje, ki pa se danes še nadaljuje, po informacijah občinskih in regijske civilne zaščite na Goriškem in v Posočju ni povzročilo večjih težav. Kot je povedal poveljnik kobariške občinske civilne zaščite Aleksander Vončina, so gasilci intervenirali na manjšem, sicer že od prej znanem zemeljskem udoru v Drežniških Ravnah.

Sredino deževje po prvih podatkih ni povzročilo večjih težav na Goriškem in v Posočju

V Drežniških Ravnah se je namreč na enakem mestu zemljina usula že pred dvema letoma, takrat je teren pregledal geolog in s tega vidika tisto mesto ni problematično, je še dejal Vončina.

Izmed vseh intervencij zaradi posledic vremena, ki jih je v sredo po državi zabeležil republiški center za obveščanje, jih je bilo največ na območju regijskega centra Nova Gorica. Tam so našteli 43 intervencij, večina pa se jih je zgodila v samem mestu Nova Gorica, je povedal poveljnik regijske civilne zaščite Samuel Kosmač. Večinoma je šlo za poplavljanje kleti.

Tudi na Bovškem tokratno deževje doslej ni povzročalo večjih težav. Veliko več težav so po besedah poveljnika bovške civilne zaščite Edija Melinca imeli minuli petek.

Medtem se deževno vreme danes in v petek nadaljuje. Agencija RS za okolje (Arso) je oranžno opozorilo zaradi dežja za danes popoldne izdala za osrednji in jugovzhodni del Slovenije, za jugozahod pa je izdano oranžno opozorilo zaradi močne burje. Danes popoldne in v noči na petek bo namreč na Primorskem pihala močna burja, ki bo predvsem v Vipavski dolini v sunkih presegala hitrost 120 kilometrov na uro.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.