Maribor

Slab dež Humidity: 84%
16°C
PETEK
11°C / 16°C
SOBOTA
7°C / 13°C
NEDELJA
7°C / 15°C
PONEDELJEK
7°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
8°C / 9°C
ČETRTEK
5°C / 14°C

Svetniki v Šentjerneju konstruktivni na prvi seji po počitnicah

V sredo se je na svoji šesti redni seji sestal Občinski svet Občine Šentjernej. Na prvi seji po počitnicah je bilo na dnevnem redu petnajst pomembnih točk.

Svetniki v Šentjerneju konstruktivni na prvi seji po počitnicah

Župan Jože Simončič je predlagal razširitev dnevnega reda s točko o osnutku Odloka o podelitvi koncesije za opravljanje javne službe v zdravstveni dejavnosti na področju zobozdravstva za odrasle in mladino v občini Šentjernej. Občinski svetniki so soglašali s predlogom, dodano točko pa tudi potrdili, skupaj s sprejetjem osnutka odloka.

Med pomembnimi točkami seje je bila tudi tehnična posodobitev Občinskega prostorskega načrta Občine Šentjernej. Svetniki in svetnice so se seznanili s postopkom priprave strateškega Občinskega prostorskega plana in izvedbenega Občinskega prostorskega načrta.

Predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o proračunu Občine Šentjernej za leto 2023 – rebalans 2 je bil potrjen, prav tako so se seznanili s Poročilom o izvrševanju proračuna Občine Šentjernej v prvem polletju 2023.

Svetniki so soglašali s predlogom za derazglasitev kulturnih spomenikov Šentjernej – Domačija Recelj in Mršeča vas – Leseni most čez Krko. Poročilo o nadzoru Nadzornega odbora Občine Šentjernej za leto 2023 je bilo prav tako potrjeno.

Posebno pozornost svetnikov je pritegnila točka o predstavitvi varnostne situacije v občini Šentjernej. Poročevalca, direktor Policijske uprave Novo mesto Igor Juršič in načelnica Policijske postaje Šentjernej Tamara Bizjak, sta osvetlila aktualne razmere.

V drugi obravnavi so potrdili predlog odloka o turističnem vodenju na turističnem območju Dolenjska ter predlog sklepa o programu prodaje kapitalske naložbe Občine Šentjernej v gospodarski družbi Zarja d.o.o. Novo mesto. Svetniki so tudi potrdili predlog ukinitve statusa javnega dobra.

 

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.