Maribor

Oblačno Humidity: 85%
17°C
PETEK
11°C / 16°C
SOBOTA
7°C / 13°C
NEDELJA
7°C / 15°C
PONEDELJEK
7°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
8°C / 9°C
ČETRTEK
5°C / 14°C

Novi igrišči za prebivalce Teharij in Trnovelj

V Celju se nadaljujejo investicije v izboljšanje javne prostočasne infrastrukture, namenjene spodbujanju aktivnega preživljanja prostega časa. V Krajevni skupnosti Teharje so po lanskoletni obnovi športnega igrišča letos dodali nove površine za otroke in obnovili tribune. V Krajevni skupnosti Trnovlje pa se začenja obnova igrišča pri tamkajšnjem gasilskem domu.

Novi igrišči za prebivalce Teharij in Trnovelj

V Krajevni skupnosti Teharje so lani uspešno prenovili športno igrišče, letos pa so projekt nadgradili z novimi igrali za otroke, ki vključujejo dvojno gugalnico, previsno gugalnico na vzmet in kombinirano igralo s toboganom. Obnovili so tudi tribune, tlakovali pot in namestili novo urbano opremo. Vrednost te investicije znaša 56.574,34 evrov, pri čemer je Krajevna skupnost prispevala 20.000 evrov.

V Krajevni skupnosti Trnovlje pa se v prihodnjih dneh začenja celovita obnova športnega igrišča in površin pred gasilskim domom. Skupna vrednost del je ocenjena na 73.784,26 evrov, pri čemer bo Prostovoljno gasilsko društvo Trnovlje prispevalo 5.000 evrov za sanacijo dvorišča pred gasilskim domom. Obnova igrišča bo vključevala novo asfaltno površino, izboljšano odvodnjavanje, obnovo golov in nakup novih košarkarskih košev, talne označbe in urbano opremo. Prav tako bodo obnovili ograjo okoli igrišča.

S temi investicijami Mestna občina Celje pomembno prispeva k izboljšanju kakovosti življenja svojih občanov. V zadnjih mesecih so že obnovili igrišči na Brodarjevi ulici in v Mestnem parku ter odprli novo nogometno igrišče pri Dijaškem domu. Po končani obnovi igrišč v Teharjah in Trnovljah sledi še izgradnja večnamenskega igrišča Pod lipami, ki bo najobsežnejši letošnji projekt na tem področju, ter obnova igrišča v Mestni četrti Savinja.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.