Maribor

Oblačno Humidity: 85%
17°C
PETEK
11°C / 16°C
SOBOTA
7°C / 13°C
NEDELJA
7°C / 15°C
PONEDELJEK
7°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
8°C / 9°C
ČETRTEK
5°C / 14°C

Velenjska plaža že sedmič zapored razglašena za najboljše naravno kopališče

Velenjska plaža je tudi letos prejela naziv najboljšega naravnega kopališča v Sloveniji, saj je že sedmič zapored osvojila prvo mesto v akciji "Naj kopališče 2024", ki jo organizira RTV Slovenija.

Velenjska plaža že sedmič zapored razglašena za najboljše naravno kopališče

Po mnenju slovenskih kopalk in kopalcev je Velenjska plaža navdušila s svojo urejenostjo, čistostjo, brezplačno uporabo ležalnikov in senčnikov, urejenimi lesenimi in travnatimi površinami ter razširjenim vodnim parkom.

V letošnji sezoni je Velenjska plaža doživela rekorden obisk, saj jo je obiskalo več kot 120 tisoč obiskovalcev. Poleg priložnosti za vodne športe in rekreacijo so obiskovalci uživali v številnih dogodkih, med katerimi so bili nepozabni koncerti, animacije za otroke, pestra gostinska ponudba in sproščeno vzdušje ob vodi. Zavod za turizem Šaleške doline je s partnerji pripravil bogat kulturni, zabavni in športni program, ki je še dodatno obogatil sezono.

Letos so na Velenjski plaži razširili vodni park, ki je postal eden največjih v Sloveniji, obogatili pa so tudi nabor brezplačnih ležalnikov in senčnikov. Varnost kopalcev so zagotavljali reševalci z novega reševalnega stolpa. Poleg tega so redno spremljali kakovost vode, rezultati pa so potrdili, da voda ustreza najvišjim merilom za kopanje.

Mestna občina Velenje načrtuje, da bo do konca leta 2025 v nadgradnjo turistične infrastrukture Velenjske plaže vložila več kot pol milijona evrov. Med načrtovanimi izboljšavami so nova urbana oprema, prilagoditve za gibalno in senzorno ovirane osebe, digitalizacija ponudbe ter uvedba 5-zvezdičnih doživetij, ki bodo izboljšala možnosti za aktivno preživljanje časa.

Zaključne prireditve ob razglasitvi so se udeležili podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević in predstavniki Zavoda za turizem Šaleške doline, ki so zaslužni za izjemno urejenost Velenjske plaže.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.