Maribor

Oblačno Humidity: 84%
16°C
PETEK
11°C / 16°C
SOBOTA
7°C / 13°C
NEDELJA
7°C / 15°C
PONEDELJEK
7°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
8°C / 9°C
ČETRTEK
5°C / 14°C

Predstavitev gasilstva, civilne zaščite in policije v Novi Gorici

To soboto, 5. oktobra 2024, Civilna zaščita Mestne občine Nova Gorica in Prostovoljno gasilsko društvo Nova Gorica vabita na dogodek, kjer bodo predstavljene dejavnosti gasilstva, enot civilne zaščite in policije. Dogodek bo potekal na travniku pred novogoriško Občinsko palačo med 10. in 15. uro in bo odlična priložnost, da se obiskovalci pobliže seznanijo z delovanjem teh enot, njihovo opremo ter preventivnimi ukrepi za reševanje.

Predstavitev gasilstva, civilne zaščite in policije v Novi Gorici

Ob 10.00 bo častni postroj sodelujočih društev in enot sistema zaščite in reševanja Mestne občine Nova Gorica, policije in Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi. Dogodek bo z nagovorom odprl župan Mestne občine Nova Gorica, Samo Turel.

Med zanimivimi dejavnostmi bodo prikazi gašenja požarov, ki jih bodo izvedli gasilci, vključno z gasilsko akcijo PGD Dornberk in prikazom pravilnega gašenja gorečega olja na štedilnikih. Rdeči križ Nova Gorica bo obiskovalcem omogočil izmero holesterola in sladkorja v krvi ter določanje krvne skupine. Obiskovalci bodo lahko spremljali tudi iskanje pogrešanih oseb z reševalnimi psi na posebnem poligonu ter si ogledali simulacijo eksplozije plinske jeklenke.

Dogodek bo še posebej zanimiv za najmlajše, ki se bodo lahko preizkusili v ciljanju tarč z vodnim curkom, ter za tiste, ki si želijo doživeti adrenalinski spust po žičnici, ki jo bo Civilna zaščita napeljala iz četrtega nadstropja občinske stavbe. Policijska uprava Nova Gorica bo predstavila svoje enote, CB Radio klub Soča pa bo predstavil sisteme komuniciranja v primeru naravnih nesreč.

Dogodek je namenjen vsem, ki želijo spoznati priprave na nesreče, ukrepe reševanja in preventivne dejavnosti, hkrati pa omogoča vpogled v pomembno delo teh služb za varnost prebivalcev.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.