Maribor

Slab dež Humidity: 84%
16°C
PETEK
11°C / 16°C
SOBOTA
7°C / 13°C
NEDELJA
7°C / 15°C
PONEDELJEK
7°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
8°C / 9°C
ČETRTEK
5°C / 14°C

Želijo si znižanja stroškov občin

Danes so se na Ministrstvu za javno upravo sestali članice in člani delovne skupine za lokalno samoupravo, ki sta jo ustanovila minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek ter minister za javno upravo mag. Franc Props. Srečanje, ki ga je vodil minister Props, je bilo že deseto po vrsti.

Želijo si znižanja stroškov občin

Delovna skupina, v kateri sodelujejo predstavniki obeh ministrstev in vodstva treh reprezentativnih združenj občin, služi kot platforma za dialog med vlado in občinami. Na srečanjih obravnavajo različna vprašanja s področja lokalne samouprave in regionalne politike, s poudarkom na oblikovanju politik, ki vključujejo lokalne skupnosti.

Na tokratni seji so člani delovne skupine obravnavali delno poročilo podskupine, ki pripravlja predloge za znižanje stroškov občin. Poleg tega so bili seznanjeni z Evropskim tednom lokalne demokracije, ko lokalne oblasti odprejo svoja vrata državljanom, da spodbudijo njihovo sodelovanje na lokalni ravni. Obravnavana so bila tudi poročila o skladnosti občinskih odlokov z načelom enakosti volilne pravice in pravilnikov, ki urejajo sejnine občinskih svetnikov.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.